Hilana Taarka omakultuuripreemiad pälvisid setokeelse harrastusteatri ja rahvarõivaraamatu tegijad

Uuendatud 26. märts 2024, 08:56
Copy
Hilana Taarka omakultuuriõhtu Obinitsa muuseumis 2024
Hilana Taarka omakultuuriõhtu Obinitsa muuseumis 2024 Foto: Harri Sundell

22.märtsil toimunud Hilana Taarka omakultuuriõhtul Obinitsa muuseumis anti üle Hilana Taarka nimelise omakultuuripreemia auhinnad, mille möödunud kultuuriaasta tegevuste eest pälvisid setokeelne harrastusteater Veerna Vorkats ja "Seto rahvarõivad" loominguline meeskond.

Setokeelse uusloomingulise kirjutise eest pälvis auhinna koguteose "Seto rahvarõivad" loominguline meeskond. Raamatu ülesehitusel on järgitud jaotust: naiste rõivad, meeste rõivad ja ühisosana nii naiste kui meeste rõivaesemed nt. kindad, sukad ja kasukad. Lisaks on eraldi välja toodud laste rõivad ning põhjalik artikkel sellest, kuidas seto rõivaid on kajastatud rahvalaulus. Lugeja saab ülevaate seto ainesest tänapäeva moes ja leiab esemete lõikelised joonised. Raamat pakub huvitavat lugemist nii käsitöö- kui kultuurihuvilisele. Igas peatükis on kokkuvõte inglise keeles, seetõttu on sobilik ka kinkeraamatuna välismaalastele.

Hilana Taarka nimeline omakultuuripreemia seto pärimuskultuuri töötluse eest pälvis setokeelne harrastusteater Veerna Vorkats, kes on lavastanud mitmeid setokeelseid näidendeid. Veerna Vorkats teeb tänuväärset tööd, et anda Tallinnas elavatele seto juurtega inimestele võimalus koos käia ja kõnelda seto keelt, laulda seto laule ja tantsida seto tantse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles