Pühapäeval, 5.mail, tähistavad setod lihavõtteid. Pühapäeval on Setomaa külades munaloomkad, kus saab seto kombe kohasel mune veeretada, samuti on avatud kohalikud toidukohad, kus pakutakse pühadetoite.
Setod tähistavad sel nädalavahetusel lihavõtteid
Kirikupühad on setode jaoks läbi aegade väga olulised olnud. Kirikupühade ja kuufaaside järgi oli teada paastumise ja lõbutsemise aeg. Peale maaselitsa alanud lihavõtte paastu viimast nädalat nimetatakse vaikseks nädalaks ja selle lõpetab kesköine jumalateenistus kirikus ning rõõmuhõise Kristuse ülestõusmisest. Sel viisil jõuavad ülestõusmispühad 5. mail Setomaale. Lihavõttepühi tähistatakse Setomaal kiigelaulude, munade värvimise, piduroogade ja munaloomkatel lustimisega.
Tartu 2024 kultuuripealinna-aastal kutsuvad setod külalisi lähemalt ja kaugemalt koos Setomaa kogukondadega lihavõtteid tähistama.
Lihavõtete ajal kutsuvad 5. mail külla:
MIKITAMÄE, kl 10-17 Inara Vanavalgõ Kohvitarõ
VÄRSKA, kl 12-13.30 Värska kultuurimaja
VÄRSKA, kl 11-16 Värska talumuuseum ja Seto Tsäimaja
UUSVADA, kl 13-15 Uusvada külamaja
OBINITSA, kl 10-17 Taarka Tarõ
Kohalikud toidukohad avavad end projekti „Seto Kostipäivä aastaring“ raames ja on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist ja seda toetab Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm.
Päev enne lihavõtteid, 4. mail pakub kodurestoran Maagõkõnõ Saabolda külas võimalust nautida 3-käigulist õhtusööki ja kodukontserti Getter Jaaniga, kes laulab kitarri saatel oma armastatud palu.