Uusvada külamajas avatakse Sirje Rumbi pühapiltide näitus

Copy
Tänu sellele, et sajad inimesed on Uusvada külakeskuse uuendustöid toetanud, on nad edaspidi selle külaga ka seotud, ütles MTÜ Uusvada Kultuuriküla vedaja Rein Järvelill.
Tänu sellele, et sajad inimesed on Uusvada külakeskuse uuendustöid toetanud, on nad edaspidi selle külaga ka seotud, ütles MTÜ Uusvada Kultuuriküla vedaja Rein Järvelill. Foto: Arved Breidaks

Uusvada Kultuuriküla äsja valminud külamajas avatakse 18.mail kell 15.00 Sirje Rumbi pühapiltide näitus, mis jääb näitusena avatuks kuni 18.augustini.

Näituse kuraator Evelin Urm kinnitab, et Sirje näitus vastvalminud külamajas on suurepärane avalöök eksponeerimaks Uusvada Kultuuriküla olemust ja sisu: „Uusvada Kultuuriküla loomisel oli meie soov elavdada kohalikku külaelu ning pakkuda meie külalistele elamusi nendes valdkondades, kus meie küla elanikud on tugevad ja tegevad. Sirje näitus on väga sobiv meie külamaja avasündmus ning on tõsiselt väärt vaatamist ja nautimist!“

Koos Sirje Rumbi näitusega avatakse renoveeritud Uusvada külamaja, mis on olnud Uusvada Kultuuriküla üks olulisemaid projekte viimased viis aastat. Külamaja on valminud üle saja eraannetaja, kunstioksjoni SKUKT tulude ning kümnete projektitoetuste abil.

MTÜ Uusvada Kultuuriküla on Uusvada lähipiirkonna külasid koondav külaselts Setomaal, kes on asunud taastama oma külamaja, millest peab kujunema piirkonna kultuurikeskus. Külamajast saab piirkonna loomekeskus mis hakkab pakkuma residentuuri kultuuriinimestele, kus korraldatakse traditsioonilisi külaüritusi, kontserte ja filmilaagreid. Uusvada külamaja saab olema Soome-Ugri filmifestivalide koduks.

Tagasi üles