Seto Folk 2024 "Aita kanda" - matkad, õpitoad ja muusika looduse rüpes!

Toimetaja: Annela Laaneots
Copy
Seto Folk 2022
Seto Folk 2022 Foto: Harri Sundell

Suvi 2024 toob taas Setomaale hulgaliselt muusikasõpru ja loodusearmastajaid, kui 28.-29.juunini toimub järjekordne Seto Folk festival. Sel aastal kannab festival sümboolset pealkirja "Aita kanda", rõhutades ühiselt jagatud vastutust kultuuri ja traditsioonide säilitamisel ning looduse hoidmisel. Eriti rikkalik on sel aastal aga festivali õpitubade ja matkaprogramm, pakkudes osalejatele harivaid ja põnevaid kogemusi.

Seto Folk 2024 toimub maalilise Õrsava järve kaldal, Setomaa südames Värskas. Kaunid kontsertpaigad, avar festivaliala ja mitmekülgsed matkarajad loovad autentse ja erilise festivaliala, kus ehedatest elamustest osa saada.

Sel aastal on Seto Folgi õpitubade programm eriti mitmekesine, pakkudes huvilistele võimalust õppida nii traditsioonilisi käsitööoskusi, koguda teadmisi pärimuse kohta ning panna end proovile nii vaimselt kui füüsiliselt! Muuhulgas on õpitubade programmi raames võimalus teha head vaprusehelmeid voolides, kirgastada päeva improteatri töötoas, tutvuda suitsusauna kombestiku, sunaviha valmistamise ja seto keele võludega või hoopis panna proovile gravitatsioon, lubades kiigumaagial end kanda.

Seto Folgi matkaprogramm kutsub avastama värskelt avatud matkarada, aga ka paiku, mis on juba tuntud oma võlude ja maalilisuse poolest. Matkamise saad ette võtta nii giidiga kui iseseisvalt ning kombineerida jalutamist, ujumist või erinevate sõidukitega vee peal liikumist. Kindel on see, et igav ei hakka! Võta osa seeneretkest, tutvu Põhjalaagri rajaga, pane end proovile orienteerumises või jaluta poole järve matkal, mille läbinuid ootab preemiana karastav suplus ning pannkoogid! Märkimist väärib kindlasti ka meestehoid, mis kauni Õrsava järve kaldal meeldivat ajaviidet pakub.

Kogu programmi seob festivalialal tervikuks rikkalik muusikavalik, mis läbi kahe päeva kannab publikuni eriilmelisi rütme klassikalisest vokaalmuusikast hinnatud pärimuseni erinevas võtmes. Lavale astuvad teiste seas ka Mari Kalkun, Estonian Voices, Zetod, Angus ja Antsud. Festivalipäevad jätkuvad meeleoluka tantsumuusikaga ööklubis, mis avab oma uksed vaid Seto Folgiks ning kus plaate keerutavad armastatud Treski tiimi liikmed ning Maailmamustrite DJ-d Smaddy ja Daysleeper!

Seto Folk festivali raames leiab sel korral aset ka seto pärimuse suursündmus - Seto III Tantsupidu “Kad ́ah kavvõkõsõ’” , mis lisaks seto tantsudele toob publikuni pärimustantsud ka Kihnust, Mulgimaalt, Võrumaalt ja Lätist.

Piletid Seto Folk 2024 festivalile on saadaval Piletikeskuses ning eelmüügist saab soodsama pileti hankida kuni 27.juunini. Lisainfo programmi, esinejate ja festivali üldise korralduse kohta leiab festivali kodulehelt ja sotsiaalmeediast.

Tagasi üles