Setomaa käsitöötalud avavad uksed

Copy
Seto pitsi päevad Värskas, Seto Talumuuseumis
Seto pitsi päevad Värskas, Seto Talumuuseumis Foto: Ingrit Kala

Setomaa talud avavad juba neljandat suve järjest kõikidele huvilistele enda uksed, laupäeval 6.juulil toimuvad avatud kultuuri- ja käsitöötalude päevad.

13 erinevas talus saab tutvuda talueluga, osaleda õpitubades, osta käsitööd ja muud kohalikku toodangut otse meistrilt ning saada osa Setomaa külalislahkusest!

Talude uksed on avatud laupäeval, 6. juulil kell 11-18. Talud paiknevad üle kogu Setomaa – Velnast kuni Sulbini välja.

Kokku on sel nädalavahetusel avatud 13 eriilmelist kohta – talud, ateljeed, muuseumid, külastuskeskused ja müügikohad. Kõiki kohti ühendab aga käsitöö ja kohalik kultuur, mida on Setomaal tugevalt hoitud juba mitmeid põlvkondi. Talude tegevused on seotud nii traditsioonilise seto käsitöö ja taluarhitektuuri kui ka kaasaegsete ja keskkonnasäästlike kasutusviiside tutvustamisega. Lisaks käib seto kultuuri juurde alati ka laul, tants ja pillimäng.

Uksed ei avata ainult talude ja meistrite töö vaatamiseks, vaid huvilised saavad käsitöö õpitubades ka ise käed külge panna. Õpitubade teemad haakuvad talu teemaga ning õpitubade sisu avalikustatakse koos talude tutvustusega.

Ühiseks teemaks on taludes sel aastal "sööginulk", mille tutvustuseks seatakse ülesse näituseid vanavanemate ja tänapäeva käsitööesemetest.

Talude perenaised kostitavad külalisi oma valmistatud toitudega, mida saab nautida kohapeal ning soovi korral ka kaasa osta. Lisaks on taludes välja pandud ka müügiletid, kus saab osta käsitöötooteid otse meistrilt.

Talude külastamine on tasuta, õpitubade osalustasu materjalikulu eest saab tasuda talus kohapeal.

Vaata talude asukohti siit.

Tagasi üles