Homme toimuv Treski inspiratsioonikonverents toob lavale mitmeid inspireerivaid kõnelejaid, nende hulgas ICANiga Nobeli rahupreemia pälvinud Seth Seldeni

Copy
Treski inspiratsioonikonverents
Treski inspiratsioonikonverents Foto: Silver Gutmann

Neljapäeval, 8. augustil toimub esimest korda Treskis inspiratsioonikonverents, mis toob kokku oma ala tipud. Teiste seas astuvad üles režissöör Anna Hints, tippjalgpallur Ragnar Klavan, brändilooja Jaan Naaber, IT-ettevõtja Kristel Kruustük, püramiidhingamise looja Johann Urb, ansambel Zetod ning ICANiga Nobeli rahupreemia pälvinud Seth Shelden. Treski inspiratsioonikonverents on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.

“Treski muusika- ja inspiratsioonikeskus on paari viimase aastaga kõvasti kasvanud. Lisaks kontsertidele oleme hoogu sees hoidnud oma Treski muusika- ja inspiratsioonifestivalil ning nüüd on aeg jälle midagi erakordset korda saata. Mul on väga hea meel, et Tartu2024 leidis meie idees särtsu ning otsustas kaasata Treski inspiratsioonikonverentsi oma sündmuste põhiprogrammi,” sõnab konverentsi korraldaja Jalmar Vabarna.

Ettevõtja ning Testlio asutaja Kristel Kruustük räägib endale südamelähedasest teemast – naised IT-s. Pyramid Breath Method’i looja Johann Urb tutvustab murrangulist tehnikat, mis on rajanud tee traumade hõlbustamiseks, vabastades keha tarkuse ja tervendava jõu. Anna Hints räägib teekonnast iseendani – kuidas leppida sellega, et kõikidele meele järgi olemine pole mitte kunagi võimalik ning ainult julgus olla omamoodi viib suitsusaunast punasele vaibale.

Kogenud brändistrateeg ning Aasta disainiagentuur 2024 Neway asutaja Jaan Naaber on aidanud luua enam kui 200 edukat brändi. Konverentsil räägib ta sellest, kuidas luuakse läbi erakordse kogemuse julgeid brände, mida inimesed armastavad ja ihaldavad. Ragnar Klavan on üks edukamaid Eesti jalgpallureid, kes on pääsenud Meistrite Liiga väljakule. Kuidas sinna jõuda, sellest räägib ta konverentsil lähemalt. Ansambel Zetod tutvustab Setomaa suurimat vara – seto leelot ning avab tausta, miks jääb tehisaru Zetode muusika jäljendamisel hätta, kuigi enamiku muusikastiilide jäljendamine õnnestub sel mängeldes.

Ameerikast sõidab konverentsile kohale 2017. aastal Nobeli rahupreemia pälvinud ICANi esindav Seth Selden. Tema ettekanne “Võimatust võimalikuks - innustades nõrgemaid muutuste loomisel” avab töö tausta ning seda, mida peab tegema, et pälvida kõrge tunnustus. Inspiratsioonikonverentsi viib läbi ning ärgitab inimesi kaasa mõtlema Sandra Raju.

​Kuidas jõuda väikelinnast tugeva töötahtega maailma tippu? Mida on vaja teha, et pälvida Nobeli rahupreemia? Mis tunne on juhtida pisikesest Eestist globaalset ettevõtet? Kuidas muudab sügavalt hingamine sinu elu? Mida on vaja teha, et pälvida Nobeli rahupreemia?

“TRESKI inspiratsioonikonverents on autentne, kuid samas kaasaegne kohtumispaik, mis märgistab Euroopa algust. See on koht, kus rääkida demokraatlikest ideedest, vabadusest ja ellujäämisekunstidest. Euroopa kultuuripealinna ettevalmistades unistasime just sündmustest, mis toovad erinevate valdkondade esindajad ühiselt tulevikuvisioone jagama,” jagab ootust konverentsi eel Tartu 2024 esindaja Angela Ader.

Lisaks inspiratsioonikõnedele on kõigil võimalus osaleda erinevates töötubades, mõnuleda õhtusel saunarallil ning nautida järelpidu küünis koos ansambliga Zetod.

Inspiratsioonikonverents on sissejuhatus samal nädalavahetusel, 09.-11.08 toimuvale Treskifestile. Treski inspiratsioonikonverents on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.

Konverentsi piletid on müügil Piletilevis, Piletikeskuses ning Treskis kohapeal.

Tagasi üles