Setomaa vald tähistab uue õppeaasta algust ühise teadmistepäevaga

Copy
Treski inspiratsioonikonverents
Treski inspiratsioonikonverents Foto: Silver Gutmann

Setomaa vald tähistab uue õppeaasta algust ja haridusreformi jõudmist lõpusirgele esmakordselt ühiselt toimuva teadmistepäevaga 1. septembril algusega kell 12 Treskis.

1.september 2024 on Setomaa valla hariduselus ajalooline päev, mis tähistab uue õppeaasta algust ja märgilise tähtsusega Setomaa haridusreformi jõudmist lõpusirgele. Sel päeval astub vald uude koolikorraldusse ning ühtlasi toimub esmakordselt kogu Setomaa vallas ühine teadmistepäeva tähistamine Treski muusika- ja inspiratsioonikeskuses. See päev toob kokku koolide ja lasteaedade õpilased, õpetajad, lapsevanemad ning kõik hariduse sõbrad.

Setomaa hariduse uue peatüki avamine ei tähenda vaid uue kooliaasta algust, vaid ka oluliste muutuste jõustumist. 1. septembril avatakse kaks uut kooli – Setomaa Kool ja Setomaa Gümnaasium, mis tegutsevad senistes õppekohades Mikitamäel, Meremäel, Värskas ja lisaks Obinitsas. See samm on osa laiemast haridussüsteemi reformist, mille eesmärgiks on tagada kvaliteetne ja kaasaegne haridus kõigile valla lastele.

Ürituse keskmes on Setomaa haridusreformi lõpusirgele jõudmine, mille raames on loodud uudne juhtimismudel. Nii Setomaa Koolil kui ka Gümnaasiumil on nüüdsest ühine juhtkond, mida juhib kogenud haridustöötaja Pille Liblik. Pille Liblik, kes alustab oma tööd uue koolide direktorina, toob endaga kaasa pikaajalise kogemuse ja uued ideed, mis aitavad viia Setomaa hariduse uuele tasemele.

Samuti tervitatakse uue direktori, Sanna Saarestiku, ametisse astumist, kes hakkab juhtima vastloodud Setomaa Lasteaeda. Lasteaed ühendab seni eraldiseisvad Värska, Mikitamäe, Meremäe ja Obinitsa lasteaiaüksused, luues tervikliku ja lapsekeskse õpikeskkonna.

Piduliku aktuse käigus tutvustatakse kohalikele uute koolide ja lasteaia juhte ning õpilasi. Lisaks on avatud Setomaa koolide uus veebileht, mis koondab kogu valla haridusasutuste tegevuse ning on kasutajatele kergesti ligipääsetav aadressil setomaakoolid.ee. Veebileht pakub kaasaegset ja ülevaatlikku teavet koolide ja lasteaedade tegevuste kohta, olles oluline tööriist nii õpilastele, õpetajatele kui ka lapsevanematele.

Setomaa hariduse sõbrad on oodatud sellest võimsast avaakordist uuele õppeaastale osa saama. Ühine pidulik aktus toimub Treskis kell 12, kus lisaks ametlikule osale saab nautida kultuurilisi etteasteid. Üritusele on tagatud tasuta bussitransport Setomaa piires, mis võimaldab kõigil huvilistel mugavalt kohale jõuda.

Tagasi üles