Setod kogunevad kongressile

Copy
XII Seto Kongress toimus Värskas 9. oktoobril 2017.
XII Seto Kongress toimus Värskas 9. oktoobril 2017. Foto: Merlin Lõiv

9. oktoobril toimub Värskas XIV Seto Kongress.

Seto Kongressil arutatakse olulisi teemasid Setomaa kultuuri ja keele tuleviku osa. Kongressil võtavad sõna mõjukad Setomaa elu eestvedajad ning kongressil tehtavad otsused ja diskussioonid mõjutavad Seto kultuuri edendamist ja säilitamist ka tulevikus.

9. oktoobril toimuval Seto Kongressil on fookuses kolm olulist teemat: keele tähtsus seto kultuuris; Setomaa valla ja rahva majanduslik ja julgeoluku olukord; seto rahvas, Setomaa, Seto Kongress – kuidas edasi? Sõna saavad ka seto noored, kes räägivad noorte tegemistest ning väljaspool Setomaad elavate setode esindajad.

Seto Kongress on Setomaa ja seto rahva esinduskogu. Seto Kongress arutab probleeme ja langetab otsuseid, mis puudutavad Setomaa kultuurilist, majanduslikku ja poliitilist arengut. Seto Kongress toimub korraliselt iga kolme aasta tagant.

Seto Kongress valib oma otsuste täideviimiseks ja teiste Setomaa probleemide lahendamiseks 13-liikmelise Vanemate Kogu, mis tegutseb järgmise kongressini. Vanemate Kogu valib enda hulgast peavanema, abivanema ja sekretäri. Vanemate Kogu annab oma tegevusest aru Seto Kongressile.

Tagasi üles