Setu ja Läti seenioreid utsitati uut võimalust leidma

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaal läbi viidud projektiga püüti 55-aastasi ja vanemaid inimesi tööturule aidata.
Setomaal läbi viidud projektiga püüti 55-aastasi ja vanemaid inimesi tööturule aidata. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Värska kultuurikeskuses tõmmatakse teisipäeval joon alla Setomaa, Ape ja Engure piirkondade ühisprojektile, millega aidati kuuendasse elukümnesse jõudnud inimestel leida tee tööjõuturule.

„Nendes inimestes on erinevate oskuste, suhtlemise ja eluraskuste ületamise kogemused. Eakas inimene on väga väärtuslik töötaja ja suudab palju ära teha ettevõtte arengu heaks," lausus Setomaa valdade liidu juhatuse esimees Margus Timmo. 

55 ja vanemate inimeste tööturule tagasitoomise projekt hõlmas koolitusi ja külaskäike naaberriiki.

Setomaal koolitati seeniore arvutit kasutama ja läbiti inglise keele baaskursus. Samuti olid kavas käsitöö-, aiandus-, isikuabikoolitused ning toiduvalmistamise meistriklassid.

Veel viidi läbi õppereisid igasse partnerpiirkonda. Õppereisi ajal Apesse toimus projekti osalejate laat, kus kaubeldi isetetud esemetega.

Setomaal osales koolitustel ja muudes üritustes kokku üle 80 inimese. Projekti kogueelarve oli 197 552 eurot, millest enamik tuli Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles