Obinitsas avati Venemaa ajakirjandustudengi fotonäitus setodest

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Polina Konstantinova fotonäituselt setodest
Foto Polina Konstantinova fotonäituselt setodest Foto: Polina Konstantinova

Obinitsa Muuseumis avati 4. juulil Venemaa ajakirjandustudengi Polina Konstantinova fotonäitus „Setomaa: Mõlõbal puul Kunigriigih“, mis kajastab eluolu Setomaal mõlemal pool kontrolljoont.

 See fotonäitus on osa Pihkva päritolu Moskva Riikliku Ülikooli ajakirjandustudengi Polina Konstantinova lõputööst.  Fotod on pildistatud nelja reisi käigus perioodil 2014. a. juulist 2015. aasta märtsini Setomaal, ajaloolisel setode asualal Eesti Vabariigis Põlva ja Võru maakonnas ning Vene Föderatsioonis Petseri rajoonis.

Näituse peamiseks eesmärgiks on näidata setode elu tänapäeva Setomaal, tutvustada nende eluviisi, kultuuri ja traditsioone kiirelt globaliseeruvas maailmas.

Autor on püüdnud mõista kahes riigis ja kahes dominantses kultuuris elavate setode kultuurilise identiteedi säilitamise keerukust. Näitusel on eksponeeritud fotosid nii Setomaa maastikest, põlissetodest, segaperedest kui ka Setomaal elavatest seto kultuurist hoolivatest inimestest.

Näitus avati Obinitsa Muuseumis 4. juulil kl 13:00 ning jääb avatuks 1. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles