Lummo Kati laululaager on pühendatud Veera Pähnapuule

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lummo Kati laululaager Nedsaja külas
Lummo Kati laululaager Nedsaja külas Foto: Meel Valk

Homme, 10.augustil algab Värska vallas Nedsaja külas kolm päeva kestev Lummo Kati laululaager, mis toob kokku 65 seto laulu huvilist üle Eesti. Laager on sel aastal pühendatud kuulsa lauluema Veera Pähnapuu 100. sünniaastapäevale.

Kolme laagripäeva jooksul toimub Nedsaja küla taluhoovides hulgaliselt seto leelo õpitubasid nii meestele, naistele kui ka lastele. Esimese laagriõhtu jututoas räägib muusikateadlane ja seto laulu uurija Žanna Pärtlas rahvalaulutraditsiooni mõistest tänapäeval ning õhtune matk viib laagrilised Lummo Kati mälestuskivi juurde, kus meenutatakse Nedsaja küla lauluema elu ja laule.

Laagri teisel õhtul tuleb oma mälestusi jagama Värska laulunaine Linnu Liide, kes on seto laule laulnud juba üle kuuekümne aasta. Laagri viimasel õhtul kohtub laagrilistega Veera Pähnapuu tütar Leida Närap, kes räägib mälestusi oma ema elust ja lauludest. 

Laagri lõpetab kirmask, mis on avatud kõigile huvilistele. „Palju häid lauljaid ja pillimehi on korraga üheskoos, nii et oodata on uhket pidu! Kõik külalised võiksid tuua ka kosti ühisele peolauale“ selgitab laagri peakorraldaja Meel Valk.

Laagris õpetavad seto laule Janika Oras, Andreas Kalkun, Minna Hainsoo, Helvi Lind, Õie Sarv, Maarja Sarv, Meel Valk ja Jane Vabarna. Huvilistele õpetab Nedsaja küla pillilugusid Toomas Valk. Nedsaja küla kirmask toimub 12. augustil kell 19 Nedsaja külaplatsil.

Laagri toimumist toetavad Setomaa Kultuuriprogramm, Eesti Kultuurkapital ja Värska Vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles